U bent hier

Tarieven

Ouders die zich bij Al Amana laten inschrijven betalen eenmalige inschrijfkosten van € 25,- euro. Na ontvangst van het inschrijfgeld, gaan wij op zoek naar een geschikte gastouder. Mocht u hierna nog van gedachten veranderen, dan retourneert Al Amana dit niet i.v.m. onkosten. Heeft u zelf een gastouder gevonden, zoals bijvoorbeeld de oma van de kinderen, dan betaalt u geen inschrijfgeld. Verder betaalt u begeleidingskosten aan Al Amana. Dit is een vast bedrag per gezin per maand dat na een succesvolle koppeling maandelijks door de ouders wordt betaald aan het gastouderbureau om de bemiddeling in stand te houden en te zorgen voor de begeleiding en administratie.

Eerste kind Tweede kind Derde kind
€ 60,00 per maand € 40,00 per maand € 25,00 per maand
     

Voor eventuele vierde en volgende kinderen betaalt u geen bemiddelingskosten. Voor ouders met een contract tussen 10 opvang uren en 30 opvang uren per maand bedragen de bureaukosten € 1,- per uur met een max. van € 30,- per maand. Het eerste kind is het kind met de meeste opvang uren. Daarnaast betaalt u de gastouder een bedrag per uur. Dit kan variëren, aangezien gastouders vrij zijn om het bedrag zelf te bepalen, binnen onze richtlijnen. U krijgt een bijdrage van uw werkgever, belastingdienst en/of de gemeente. De bijdrage van uw werkgever hoeft u niet apart aan te vragen. Als u zich aanmeldt bij de belastingdienst is dit voldoende. Hier kunt u ook de kinderopvang-toeslag aanvragen. Als u wilt weten hoeveel uw maandelijkse bijdrage is, kunt u dit HIER berekenen. Heeft u hier moeite mee, neem dan gerust contact met ons op. Gastouders betalen alleen het bedrag wat zij verschuldigd zijn aan de gemeente voor de Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Verder betalen zij geen inschrijfkosten. Gastouders zijn niet bij ons in dienst en dus zijn zij vrij om zelf een bedrag te vragen voor de opvang. Wij geven hen alleen advies over het te vragen bedrag.

Kassiersfunctie

Het gastouderbureau heeft een kassiersfunctie. Dit houdt in dat alle betalingen via het bureau zullen verlopen. Eens per maand ontvangen de vraagouders een factuur die ze rechtstreeks aan het gastouderbureau betalen. Deze factuur betreft zowel de bemiddelingskosten als de opvangkosten. Wij zorgen dan voor de verdere afhandeling met de gastouders.